Plugin-hybrid eller elbil

Har du en bil, der kører på benzin, men ønsker at skifte til en elektrisk bil? Så står du måske med det helt store spørgsmål – hvad er nemlig at foretrække? En plugin-hybrid eller en elbil?

Begge typer har deres fordele, og det er derfor vigtigt at overveje dine personlige behov, når du skal tage det endelige valg. Du behøver dog ikke stå alene med opgaven. Her har vi nemlig forsøgt at guide dig igennem det, du skal være opmærksom på, når du skal vælge mellem en plugin-hybrid eller en elbil.

Hvad er forskellen mellem en plugin-hybrid og en elbil?

Som udgangspunkt kører en elbil udelukkende på elektronik, og du er derfor ikke afhængig af hverken benzin eller diesel. Dermed er den væsentligste forskel, at du med en plugin-hybrid samt andre hybrider fortsat har en almindelig motor i bilen, der kører på enten benzin eller diesel. 

En elbil har altså kun en elektrisk motor, mens en plugin-hybrid har to motorer – en til el og en til brændstof. Hvilken type bil, der giver mest mening for dig, afhænger altså i høj grad af dit behov og dine kørevaner. 

Derfor bør du vælge en elbil?

Udover at være 100% elektrisk, hvilket betyder, at du ikke har behov for hverken diesel eller benzin, så er der også mange andre fordele ved elbiler. For det første er elbiler yderst støjsvage i forhold til traditionelle biler. For det andet er elbiler udstyret med automatgear, der er med til at fremme den gode køreoplevelse, du kan forvente af en elbil.

Elbiler er desuden fremtidens bil. Og med en MG elbil kan du opleve, at den moderne teknologi arbejder gnidningsløst sammen med det lækre og solide design af bilen. Dog skal du være opmærksom på, at du på længere køreture skal planlægge efter, at du kan lade op på vejen. Ganske ligesom du skal tanke en almindelig bil op med brændstof, har en elbil altså også brug for at blive ladet op i løbet af rejsen. 

Derfor bør du vælge en plugin-hybrid?

En plugin-hybrid er et godt valg for dig, der gerne vil være lidt mere miljøbevidst i din kørestil, men ikke helt er klar til at vælge en elbil. Overordnet set får du det bedste fra begge verdener, da du både kan køre på el og brændstof. 

Ikke alle hybridbiler er lige velegnede til alle former for kørsel. Dog er en plugin-hybrid ikke et dårligt valg, uanset om du til hverdag kører meget i byer eller på motorvej. Som udgangspunkt kan du få stor glæde af din elmotor ved bykørsel, da du som regel bremser ofte. Kører du tit på landeveje, kan du glæde dig over, at en plugin-hybrids motor er kraftig nok til at kunne køre en fornuftig afstand på el. Og når det kommer til motorvejskørsel, kan mange plugin-hybrider fortsat køre på el. Dog kan du forvente, at den almindelige forbrændingsmotor vil slå til – eksempelvis ved acceleration og lignende. 

Kend forskel på de forskellige typer af hybridbiler

Når man snakker om en hybridbil, er det egentligt en bred betegnelse for, at bilen kan køre på både el og brændstof. For faktisk findes der flere typer hybridbiler end blot plugin-hybriden, der alle er udstyret med en form for elektrisk motor udover den traditionelle motor. 

  1. Plugin-hybrid

Først og fremmest findes der plugin-hybriden, der kan lades op fra en ladestander. Bruger du denne type bil, kan den fungere som en ren elbil over kortere afstande, men den har stadig mulighed for at skifte mellem el og brændstof. Alt efter modellen og typen af elektrisk motor kan du forvente at køre mellem 15 og 100 kilometer på et fuldt opladet batteri, inden der er behov for at skifte til brændstof.

  1. Hybrid

Du kan dog også vælge en helt almindelig hybridbil, der ikke skal oplades. Denne type bil skifter helt automatisk mellem at køre på traditionelt brændstof og el. Når forbrændingsmotoren starter eller bilen bremser, bliver den elektriske motor automatisk ladet op, og lige så snart der er nok energi på batteriet, skifter bilen selv over til at køre på el.

  1. Mild-hybrid

Til sidst kan du også vælge en mild-hybrid, der har en væsentligt mindre elektrisk motor end de andre hybridbiler. Den er i modsætning til de andre heller ikke i stand til udelukkende at køre på el, og den opleves derfor tit som en almindelig diesel- eller benzinbil, da den primært kører på traditionelt brændstof. 

Book en prøvetur hos MG

Hvis du gerne vil have lov til at prøve at køre i henholdsvis en elbil og plugin-hybrid, inden du træffer det endelige valg, så har du naturligvis mulighed for det. Hos MG vil vi gerne guide dig hele vejen igennem processen, så du kan få truffet det valg, der giver mest mening for dit behov. Og hvis det indebærer at hjælpe dig med at booke en prøvetur, så står vi gerne klar.

Har du flere spørgsmål, der måske holder dig lidt tilbage, kan du også med fordel booke en salgsrådgiver. Det kan eksempelvis være en god idé for dig, der indtil videre har kørt i benzin- eller dieselbiler. For selvom vi hos MG skaber biler, der er inspireret af fortiden og designet til nutiden, så er køreoplevelsen trods alt lidt anderledes. Og med en dygtig salgsrådgiver ved hånden er du sikker på, at du får alle nødvendige informationer med på vejen, så du kan få mest ud af din nye bil.

Oplev vores modeller, hvor du nemt kan fornemme, at der er lagt fokus på, at fremtidens bil ikke nødvendigvis bør være så anderledes fra fortidens biler. Her kan du også få en bedre følelse af, hvordan du med MG får mulighed for at Recharge Yourself – og endda få en 100% elektrisk køreoplevelse i topklasse.

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.