Nye dækmærkater obligatoriske i EU: hvad betyder det for dig?

Siden 2012 har nye dæk, som sælges i EU, skullet være forsynet med en dækmærkat. Denne informerer forbrugerne om brændstofforbrug, regnvejrsegenskaber og støj. Fra og med den 1. maj 2021 er den europæiske dækmærkat dog blevet ændret. Find alle de oplysninger, du har behov for. Hos MG ved vi også godt, at dækegenskaberne er afgørende for at optimere din køreoplevelse.

Den opdaterede dækmærkat er resultatet af et nyt europæisk regulativ. Med den opdaterede og forenklede mærkat ønsker EU, at forbrugerne er bedre informeret, ligesom formålet er at gøre det nemmere at sammenligne dæk for at kunne træffe en bedre valg. Jo mere førerne vælger et mere økonomisk, lydsvagt og sikkert dæk, desto bedre er det for miljøet, leveforholdene og sikkerheden på vejene.

Hvad står der på mærkaten?

Mærkaten fokuserer på de tre vigtigste egenskaber ved en bildæk: rullemodstanden, som påvirker bilens energiforbrug, egenskaberne på en våd vejoverflade og den støj, dækket frembringer.

Hvad angår de to første egenskaber angives dækkets egenskaber ved hjælp af bogstaverne A, B, C, D eller E, som går fra god til dårlig. Den dækstøj, som frembringes, angives med resultatet A, B eller C inklusive antallet af decibel ved en hastighed på 80 km/h. På denne måde kan du hurtigt få et overblik over, hvordan bildækket klarer sig inden for disse tre punkter.

En nyhed er også de to piktogrammer, som angiver, om dækket officielt er godkendt som vinterdæk med vejgreb på sne (snefnugssymbol) i henhold til de nyeste EU-typegodkendelsesstandarder, og/eller som et vinterdæk med vejgreb på is (symbol med et bjerg) i henhold til den nyeste ISO-standard.

QR-kode

Desuden har den nye dækmærkat en QR-kode som standard. Ved at scanne denne kode med din smartphone forbindes du direkte til den centrale, europæiske EPREL-database med alle produktinformationer om dækket. EPREL står for European Product Registry for Energy Labeling (europæisk produktregistrering for energimærkning). Desuden er alle produktinformationer og dækmærkater obligatorisk tilgængelige som ”åbne data” med henblik på sammenligning.

Den nye dækmærkat er obligatorisk for alle nye bildæk, som sælges inden for EU fra og med den 1. maj 2021. Dæk fra før den 1. maj 2021, som stadig er på lager, kan endnu sælges med den gamle mærkat. Afslutningsvis er sælgeren forpligtet til på forhånd at dele alle relevante informationer om dækket med forbrugeren, eksempelvis via website eller i annoncer.

Højkvalitetsdæk

Inden for alle aspekter bestræber MG sig på altid at samarbejde med de bedste partnere inden for branchen, uanset om det drejer sig om batteriteknologi, forhandlernetværket eller andre forhold. Dette gælder også for de dæk, som er monteret på alle nye MG modeller.

Eksempelvis er alle modeller i Luxury-udførelsen udstyret med Michelin dæk som standard, og Comfort-versionerne er udstyret med dæk fra Bridgestone eller Maxxis. Uanset dækproducent kan du altid regne med, at de dæk, der er monteret på MGs biler, lever op til de højeste standarder og er helt i front hvad angår performance, sikkerhed, holdbarhed, effektivitet og komfort i deres klasse. De tilsvarende dækmærkater understreger dette.

 

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.