Hvordan fungerer en elbil?

Elbiler er blevet mere og mere populære, og det er der en god grund til. Men faktisk har elbiler eksisteret i Danmark siden 1901. Det er dermed ikke ligefrem en ny form for køretøj, men der er sket store ændringer, siden den første elbil bevægede sig ud på de danske veje. Hvis du sidder og overvejer, om din næste bil skal være en elbil, så undrer du dig måske over, hvordan sådan en bil overhovedet fungerer. Mange er nemlig vokset op med, at der kun var biler på vejene, der kørte på benzin eller måske diesel. Og så kan det være svært at forestille sig, hvordan en bil kan komme fra punkt A til punkt B ved hjælp af elektricitet.

Hvad er en elbil?

En elbil er helt kort sagt en elektrisk bil. Det vil sige, at den kører på elektricitet frem for enten benzin eller diesel. Flere og flere vælger at købe en elbil, da mange ser det som fremtidens bil. Og det er der faktisk mange fordele ved. Først og fremmest er en elbil fremtiden. Og en elbil fra MG er 100 % elektrisk, hvilket betyder, at du er helt fri for fossile brændstoffer. Derfor slipper du for at stå og tanke enten benzin eller diesel. I stedet skal du sørge for at oplade batteriet i bilen, så din elektriske motor uden problemer kan fragte dig hjem, på arbejde eller ud på eventyr. For det andet får du en virkelig støjsvag bil. Kombineret med fraværet af udstødning fra din elbil har du altså et virkelig smart køretøj, der virkelig er inspireret af fremtiden. Desuden forbinder en MG-elbil moderne teknologi sammen med et lækkert og solidt design. Du kan dermed forvente en fantastisk køreoplevelse, der kan give dig endnu mere køreglæde.

Hvordan fungerer en elbil og en elmotor?

En elbil er udstyret med et batteri, der er i stand til at lagre elektricitet. En bil, der kører på diesel eller benzin, har en forbrændingsmotor, der anvender termodynamik til at forbrænde brændstoffet. Det er en lidt anderledes proces, der foregår i en elbil. Her bliver der genereret elektromagnetisk kraft, når strøm passerer gennem et magnetfelt. Motoren i en elbil består af en stator og en rotor, der sørger for at drive bilen frem. Samtidig kan en elmotor også fungere som en generator. Det betyder, at motoren er i stand til at føre energi tilbage til batteriet og dermed oplade det, når du eksempelvis bremser eller sætter farten ned.

Sådan er en elbil forskellig fra en hybridbil

En hybridbil adskiller sig fra en elbil ved at have to motorer – en elmotor og en forbrændingsmotor. En hybridbil er i stand til - under optimale forhold - at køre rigtig mange kilometer og dermed rigtig langt på ren el, men hvis du ikke har strøm nok til længere distancer, så skifter bilen automatisk over på benzin. Der findes to former for hybridbiler – den almindelige hybridbil og en plug-in hybridbil.
  • Den almindelige hybridbil skal ikke lades op med et kabel, som en elbil eksempelvis skal. Batteriet bliver i stedet løbende opladet, når du starter forbrændingsmotoren samt ved friktion, når du bremser.
  • En plug-in hybrid har kvaliteterne fra både en elbil og en bil, der kører på fossile brændstoffer. Dog adskiller den sig fra hybridbilen ved at skulle oplades igennem en ladestation eller en stikkontakt. Samtidig bliver batteriet også opladet, når du bremser og starter den almindelige motor.

Vælg en MG-elbil, og træd ind i fremtiden

Skal din nye bil have en elektrisk motor? Så er det oplagt at vælge en elbil fra MG. Vi ved nemlig, at en bil er så meget mere end blot et transportmiddel. Og med vores fokus på flot design og endnu mere køreglæde, kan du forvente en elbil lidt udover det sædvanlige. Hvis du stadig sidder med en frygt om, at elbilen er et kompliceret og højteknologisk valg, så er du ikke alene. Der er nemlig mange, der føler, at det er svært at tage den endelige beslutning om at skifte fra benzin eller diesel til el. Heldigvis kan vi tilbyde dig god sparring, så du føler dig godt klædt på til at købe eller lease din første elbil. For med en elbil fra MG får du faktisk en række fordele, du hurtigt kan blive ekstra glad for.

1. Vores elbiler er inspireret af fortiden men bygget til nutiden.

Når du vælger en MG-elbil, så får du en 100 % elektrisk bil, der på ingen måde er afhængig af fossile brændstoffer. Den moderne teknologi er samtidig virkelig brugervenlig, så du nemt vænner dig til en lidt anderledes type bil. Desuden får du en moderne og solidt design, der kan give dig endnu mere køreglæde.

2. Du får en støjsvag og 100 % elektrisk motor

Det er ikke kun udstødningen, du undgår, når du vælger elbil. Det er også den støj, der kan være forbundet med en traditionel brændstofmotor. Du får dermed en bil, der ikke larmer lige så meget på vejene – men også en bil, der har en støjsvag kabine.

3. Elbilen er både brugervenlig og smart

En brugervenlig bil sikrer, at du føler dig komfortabel, når du sidder bag rettet. Men faktisk er en MG-elbil også i stand til at gøre køreturen endnu nemmere. Den kan nemlig klare gearskiftet for dig, hvilket sparer dig besværet med at få motoren i omdrejninger. Samtidig kan du nyde en fantastisk acceleration og en jævn kørsel, så hele køreturen bliver komfortabel fra start til slut.

Lad MG guide dig i dit næste bilkøb

Vi mener, at de elektriske motorer bør være for alle. Sidder du med en drøm om at skifte en gammel og konventionel bil ud med fremtidens elbil, så er du kommet til det rette sted. Ikke nok med at være modeller er 100 % elektriske og fremstillet i flot og solidt design, så er de tilgængelige for enhver. Book en salgsrådgiver, eller hør om dine muligheder for at prøvekøre en MG-elbil. De fleste elbiler er et godt valg. Men med en MG-model får du en bil, der er inspireret af fortiden og bygget til nutiden. Recharge Yourself, og vælg en bil fyldt med elektrisk energi.

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.