Elbilers rækkevidde

Mand baggagerum MG4 1280-800

Overvejer du at købe din første elbil? Eller søger du oplysninger om, hvilke faktorer der kan påvirke din elbils rækkevidde? Når tankerne kredser om elektrisk kørsel, fylder spørgsmål om rækkevidde i de nye elbiler ofte en del. Derfor gør MG Motor dig her klogere på, hvad elektrisk rækkevidde egentlig dækker over. Desuden kommer vi med en række bud på, hvad du kan overveje, når du skal afgøre, hvad der udgør god og passende elektrisk rækkevidde for dig.

Hvad betyder elektrisk rækkevidde?

Er du ejer af en konventionel bil, har du garanteret sat dig ind i, hvor langt din bil kører på en liter brændstof, og du ved sikkert også, at der er flere faktorer, der spiller ind på dit brændstofforbrug. Både konventionelle og elektriske biler gennemgår universelle WLTP-tests, der – under opstillede forhold – måler, hvor langt biler kan køre på en fuld tank eller et fuldt opladet batteri. WLTP’en som opgivet rækkevidde kan derfor ses som en estimeret rækkeviddeværdi, der kan ændre sig med kørselsforholdene.

mg_new_zsev_tech_gallery_slider_1280x800

På alle elbiler udregner man WLTP’en til en elektrisk rækkevidde, der angiver, hvor mange kilometer bilen kører på en opladning. På den måde kan man estimere, hvor mange kilometer bilen kører per kilowatt-time. Nogle elbiler har en længere rækkevidde og kan altså køre længere på en opladning end andre biler eller modeller. Elbilens rækkevidde afgøres af faktorer, såsom:

Batteristørrelse
Motorens effektivitet
Bilens samlede vægt

Derfor er der naturligvis variationer i elbilers rækkevidde, hvilket kan have betydning for dit valg af elbil.

Hos MG Motor finder du elbiler til et væld af forskellige behov. Vores elektrificerede klassikere har fornuftige rækkeviddeværdier, så du kan vælge en interessant elbil, der matcher dine ønsker.

Med en MG får du meget bil for pengene. Vores modeller yder høj performance og sikrer en let, gnidningsfri køreoplevelse – helt uden rækkeviddeangst. Lad tanken om strøm på batteriet give dig luft under vingerne, og gør dig klar til at køre afsted mod fremtiden.

Flere faktorer kan påvirke elbilens rækkevidde

WLTP tilbyder et pålideligt rækkeviddeestimat, der giver dig mulighed for at danne et overordnet indtryk af bilens generelle formåen, når det gælder rækkevidde. Såvel som ved biler med brændstofsmotor gælder det dog, at elektriske køretøjer i praksis kan afvige fra WLTP’en, fordi du ofte kører mere blandet kørsel end ved WLTP-testene.

mg_marvelr_charging

I virkelighedens verden er der flere faktorer, der påvirker rækkevidden. Når du er opmærksom på disse faktorer, kan du tilpasse dit kørselmønster efter forholdene, så din bil yder bedst muligt for dig. Med indblik i de påvirkende forhold kan du både imødekomme, at batteriet aflades hurtigere end forventet, samtidig med at du faktisk kan spare og generere mere strøm, så bilen kører længere, end WLTP’en foreskriver.

Nedenfor gennemgår vi tre faktorer, der har indflydelse på rækkevidden:

MG danmark-08737

1. Vejrforhold

Når temperaturen falder eller stiger, ændres elbilens rækkevidde, og man anslår, at elbilen yder optimalt ved en temperatur på knap 20 plusgrader. Særligt ved kolde temperaturer bruger batteriet mere strøm, da en del af strømmen går til at opvarme batteriet, så det arbejder mest effektivt og giver dig den bedste køreoplevelse. I vintermånederne er det derfor en god idé at indregne en lidt kortere rækkevidde, end WLTP’en angiver.

Når vejrforholdene er ekstreme, eksempelvis ved frostgrader eller på solrige sommerdage, benytter vi oftere bilens behagelige komfort-udstyr, såsom sædevarme, ratvarme og klimaanlæg. Elektriske biler bruger strøm fra batteriet og ikke fra motoren, når du aktiverer det temperaturregulerende udstyr, hvilket betyder, at brug af disse features kræver lidt mere strøm på batteriet.

Indtænker du vejrforholdene og dine ønsker til komfort, når du planlægger din kørsel, får du altså den bedst mulige køreoplevelse uden rækkeviddebekymring.

2. Dit kørselsmønster

Som du kender det fra biler med forbrændingsmotor, kan rækkevidden ændre sig afhængigt af kørselsterrænet. På motorveje har elektriske biler – ligesom konventionelle – en reduceret rækkevidde, fordi du gør flere accelerationer, og fordi vindmodstanden er højere, når farten er høj. På motorvejene har elbilen dog andre fordele, herunder hurtige accelerationer med gnidningsfri fartstigning samt jævn, støjsvag kørsel, der giver en kraftfuld, men let følelse af flow.

mg_new_zsev_range_tablet_1160x600

Når det gælder bykørsel og kørsel ved jævne hastigheder på landevej, performer elbilerne optimalt i forhold til rækkevidde. Elbilens regenerative bremsesystem kommer særligt til din fordel ved bykørsel, hvor de mange opbremsninger genererer strøm til batteriet.

3. Oppakning

Kører du ofte med oppakning, eksempelvis fritidsudstyr, cykler eller andet tungere grej, der fylder i din eller familiens hverdag, kan det være en fordel at indtænke den ekstra vægt i bilens rækkevidde. Som det også gælder for konventionelle biler, oplever man nemlig en let reduceret rækkevidde, når bilen kører med mange personer og/eller ekstra læs.

Er den ekstra oppakning kun sjælden eller i forbindelse med weekendture eller ferier, er vægtens indvirkning på rækkevidden måske mindre væsentlig i det overordnede regnskab. Så kan faktoren blot indtænkes, når du eller familien planlægger ture med mere bagage.

Clever_homecharging_urban_ladeboks_2022 (1)
mg_ladekabel_inkl_baeretaske_400x400

Hvad betyder en elbils rækkevidde for dig?

Midt i overvejelserne over, hvad lang og kort rækkevidde betyder for dig, er det – med afsæt i de førnævnte faktorer – værd at overveje, hvordan dine ønsker til og dit reelle behov for rækkevidde egentlig ser ud. På den måde sikrer du, at din elbil efterlever dine behov tilstrækkeligt og tilbyder den bedst mulige køreoplevelse.

Når du skal danne et realistisk indtryk af dit kørselsmønster, kan du tage udgangspunkt i følgende spørgsmål:

1. Skal bilen bruges til at pendle på længere motorvejsstræk?
2. Kører du oftest bykørsel og kortere distancer med jævn fart?
3. Hvor og hvor ofte ønsker du at oplade batteriet?

Aspekter som distancer, terræn og lademuligheder udgør væsentlige overvejelser, når det gælder elektrificeret kørsel. Her er det særligt vigtigt at undersøge mulighederne for at oplade batteriet, eksempelvis på arbejdet, hvis bilen bruges til pendling. Kører du oftest i byerne og på landeveje, er rækkevidden mindre væsentlig, da flere elbiler på det danske marked tilbyder fornuftigt lang rækkevidde, der giver rige muligheder for almindelig hverdagskørsel – ganske uden bekymring for opladningsmuligheder.

Læs mere om elbiler med lang rækkevidde her, og bliv klogere på dit reelle rækkeviddebehov.

mg5_driving_video_thumb_desktop_1920x900

Kontakt MG Motor i dag for en uforpligtende samtale om elektrisk kørsel

Hos MG Motor byder vi altid velkommen til en god snak om dine muligheder for elektrisk kørsel. Hvad end du har spørgsmål til elbilers rækkevidde, eller du gør dig andre overvejelser om det at overgå til elektrificeret kørsel, er du meget velkommen til at kontakte en af vores dygtige salgsrådgivere. Vi står altid klar med sparring og vejledning, så du kan få klarhed over dine ønsker og behov.

Har du allerede udset dig en af vores elektrificerede klassikere? Book en prøvetur i dag, oplev den elektriske køreglæde på helt tæt hånd, og Recharge Yourself i MGs univers af kraftfuld elegance.

Find din næste MG her

 

 

EHS Plug-in Hybrid

4.995 kr./md.

fra 4.995 kr./md.

Udbetaling fra 0 kr.

Fredericia

Hauløkkevej 4

263 kr/o

Ernergy label

131.000

18,7k pr. år

2014

7 år

LED forlygter med niveauregulering
360° kamera
Panoramasoltag
Sportssæder
18” alufælge

ZS EV

4.795 kr./md.

fra 4.795 kr./md.

Udbetaling fra 9.995 kr.

Ernergy label

Blindvinkel overvågning (BSM)
Alarm for trafik bagude (RTA)
360° kamera
Panoramasoltag
6 højtalere
Trådløs telefonopladning (Kompatibel med udvalgte smartphones)

Marvel R

3.895 kr./md.

fra 3.895 kr./md.

Udbetaling fra 9.995 kr.

Ernergy label

19" alufælge
Varmepumpe
Soltag m. anti-klem funktion
Regnsensor
Parkeringssensor i for og bag
Køassistent (TJA)

MG4 Electric

3.295 kr./md.

fra 3.295 kr./md.

Udbetaling fra 9.995 kr.

Ernergy label

12V strømudtag
V2L (Vehicle to load) afladning (Adapter skal tilkøbes)
Automatisk op- og nedrulning (ved fører)
10,25" touchskærm iSMART Lite
17" alufælge m. aero-hjulkapsel
dealer-icon

MG Motor Ishøj

Baldersbækvej 4B, 2635 Ishøj, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Værksted åbningstider:
Mandag-fredag: 07:30 - 17:00

Læs mere om MG Motor Ishøj

Book service hos MG Motor Ishøj
dealer-icon

MG Motor København

Omøgade 20, 2100 København Ø, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Læs mere om MG Motor København
dealer-icon

MG Motor Nuuk

Industrivej 2, 3905 Nuuk,

Åbningstider:
Mandag-fredag: 08:00 - 17:00

Værksted åbningstider:
Mandag-fredag: 08:00 - 16:30

Læs mere om MG Motor Nuuk
dealer-icon

MG Motor Odense

Odensevej 101, 5260 Odense S, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Værksted åbningstider:
Mandag-torsdag: 07:30 - 15:30
Fredag: 07:30 - 15:00

Læs mere om MG Motor Odense

Book service hos MG Motor Odense
dealer-icon

MG Motor Roskilde

Betonvej 1, 4000 Roskilde, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Værksted åbningstider:
Mandag-fredag: 07:00 - 17:00

Læs mere om MG Motor Roskilde

Book service hos MG Motor Roskilde
dealer-icon

MG Motor Tórshavn

Stiðjagøta 3, 101 Thorshavn, Færøerne

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:00

Værksted åbningstider:
Mandag-fredag: 08:00 - 17:10
dealer-icon

MG Motor Valby

Gl. Køgelandevej 105, 2500 Valby, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Værksted åbningstider:
Mandag-torsdag: 07:00 - 16:00
Fredag: 07:00 - 15:00

Læs mere om MG Motor Valby

Book service hos MG Motor Valby
dealer-icon

MG Motor Aalborg

Hadsundvej 102, 9000 Aalborg, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Læs mere om MG Motor Aalborg

Book service hos MG Motor Aalborg
dealer-icon

MG Motor Aalborg – Serviceværksted Bøgsted A/S

Hadsundvej 115, 9000 Aalborg, Danmark

Værksted åbningstider:
Mandag-torsdag: 07:30 - 15:30
Fredag: 07:30 - 15:00


Book service hos MG Motor Aalborg - Serviceværksted Bøgsted A/S
dealer-icon

MG Motor Aarhus

Jens Juuls Vej 14, 8260 Viby J, Danmark

Åbningstider:
Mandag-fredag: 09:00 - 17:30
Lørdag-søndag: 11:00 - 16:00

Værksted åbningstider:
Mandag-torsdag: 07:00 - 17:00
Fredag: 07:00 - 16:00

Læs mere om MG Motor Aarhus

Book service hos MG Motor Aarhus
Der blev ikke fundet nogle forhandlere på din søgning. Prøv venligst igen.

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.