Elbiler med lang rækkevidde

Hvor ofte skal jeg oplade min elbil? Kan jeg køre længere ture i en elektrisk model? Og er elbilen kun fordelagtig ved bykørsel? Spørgsmål som disse opstår måske, når dine tanker kredser om en ny elbil. Hos MG Motor vil vi gerne gøre dig klogere på, hvad rækkevidde egentlig betyder, og samtidig vil vi gerne give dig mulighed for at danne et realistisk indtryk af dit behov for lang rækkevidde.

Læs med her, og lad MG vise dig vejen mod en 100 % elektrificeret fremtid, hvor stilfulde, sikre og komfortable køreoplevelser elegant erstatter din rækkeviddeangst og uafklarede behov.

Hvad betyder elektrisk rækkevidde?

Er du ejer af en konventionel bil, har du garanteret sat dig ind i, hvor langt din bil kører på en liter brændstof, og du ved sikkert også, at der er flere faktorer, der spiller ind på dit brændstofsforbrug. Både konventionelle og elektriske biler gennemgår universelle WLTP-tests, der - under opstillede forhold - måler, hvor langt biler kan køre på en fuld tank eller et fuldt opladet batteri. WLTP’en som opgivet rækkevidde kan derfor ses som en estimeret rækkeviddeværdi, der kan ændre sig med kørselsforholdene.

På alle elbiler udregner man WLTP’en til en elektrisk rækkevidde. Nogle elbiler har en længere rækkevidde og kan altså køre længere på en opladning end andre biler eller modeller. Elbilens rækkevidde afgøres af faktorer, såsom:

  • Batteristørrelse
  • Motorens effektivitet
  • Bilens samlede vægt

Derfor er der naturligvis variationer i elbilers rækkevidde, hvilket kan have betydning for dit valg af elbil.

Hos MG Motor finder du elbiler til et væld af forskellige behov. Vores elektrificerede klassikere har fornuftige rækkeviddeværdier, så du kan vælge en elbil, der matcher dine ønsker.

Med en MG får du meget bil for pengene. Vores modeller yder høj performance og sikrer en let, gnidningsfri køreoplevelse - helt uden rækkeviddeangst. Lad tanken om strøm på batteriet give dig luft under vingerne, og gør dig klar til at køre afsted mod fremtiden.

Flere kørselsforhold påvirker elbilens rækkevidde

Det er vigtigt at huske på, at elbilers angivne elektriske rækkevidde er opgjort ud fra universelle WLTP-tests, som er udført under særlige vejr- og kørselsforhold. I den virkelige verden kører du mere blandet kørsel, og derfor vil elbilens reelle rækkevidde sjældent afspejle den angivne WLTP helt præcist.

Nedenfor nævner vi tre faktorer, der kan have indflydelse på bilens rækkevidde, så du ved mere om, hvad du kan være opmærksom på, og hvordan du bedst muligt udnytter elbilens batteri og motor:

1. Kørselsmønster

Som du også kender det fra kørsel i biler med forbrændingsmotor, kan elbilers rækkevidde påvirkes af, hvordan du kører. Også når det gælder elektrificeret kørsel, kan du derfor med fordel overveje, om dit kørselmønster særligt påvirker rækkevidden og bør afspejle dit valg af elbil.

Kører du oftest i byen, hvor du gør mange opbremsninger, vil strømmen ofte holde længere, da elbilens regenerative bremsesystem opsparer strøm, når bilen standser. Ligeledes giver de lavere hastighedsbrgrænsninger i både by og på landevej batteriet gode forudsætninger. Hvis du derimod kører meget på motorvej, hvor hastighederne konstant er høje og accelerationerne flere, så vil strømmen holde en kortere rækkevidde, særligt grundet øget vindmodstand. Selvom elbilen bruger mere strøm ved de høje hastigheder, performer den optimalt på motorvejene og sikrer dig en jævn, gnidningsfri kørsel.

Når du skal vurdere, om elbilens angivne rækkevidde dækker dit behov med eller uden ladestop, kan du altså overveje dit generelle kørselsmønster og tænke over, om bilen ofte skal køre lange motorvejsstræk, om den skal bruges som daglig transport til fra arbejde, eller om byen er det primære terræn.

2. Vejrforhold

Elektriske bilers rækkevidde påvirkes af vejrforhold, og både når temperaturen falder og stiger, kan du opleve ændringer i rækkevidden. Når vejret er koldt, vil du ofte opleve en reduceret rækkevidde, fordi batteriet da også bruger energi på at holde sig varmt. Ligeså vil varmt vejr medføre, at batteriet regulerer temperaturen ned. Begge dele for at det yder optimalt og giver den bedste køreoplevelse. Ekstreme kulde- og varmeforhold, såsom frost eller hedebølge, påvirker rækkevidden mest, og som udgangspunkt kan du tolke knap 20 grader som den optimale temperatur for rækkeviddeydelse.

Et andet aspekt ved kulde og varme er, at du ofte benytter bilens klimaanlæg til at nedkøle eller opvarme kabinen, og at du måske tiltrækkes af rat- eller sædevarme på en kold vintermorgen. Det er helt naturligt og ganske tilladt at benytte elbilens lækre features, når vejret fordrer det. Et godt tip er indtænke bilens ekstra strømforbrug under vejrforholdene og medregne det, når du skal vurdere, hvor langt du ønsker at kunne køre på en opladning.

3. Vægt

For både fossile og elektriske køretøjer gælder det, at bilens samlede vægt har indflydelse på, hvor langt du kan køre på en tank eller en opladning. Derfor er det en god idé at overveje, hvor mange personer og hvor meget udstyr bilen oftest skal fragte, og medregne, at bilen bruger mere strøm, når den er godt pakket. Ligeledes kan anhængervægt fra eksempelvis trailer eller cykler også reducere rækkevidden. Kører du oftest alene i bilen, og har du sjældent tungere genstande liggende, kan vægten udgøre en mindre væsentlig faktor.

Det er altså værd at huske på, at rækkevidden kan påvirkes af kørselsforhold, og at disse kan have positiv såvel som negativ indflydelse på elbilens rækkevidde-performance. Når du indtænker faktorer som de nævnte i dine overvejelser, får du bedre forudsætninger for at kende dit reelle rækkeviddebehov og vælge en elbil, der møder dig.

Har du brug for en elbil med lang rækkevidde?

Da elbilers rækkevidde er noget, mange diskuterer relevansen af, er det naturligvis et emne, du danner forestillinger og meninger om, når du overvejer mulighederne i en elektrificeret fremtid.

Når du gør dig overvejelser om en elektrificeret fremtid, er det vigtigt at være realistisk omkring dine aktuelle kørselsmønstre og dine fremtidige ønsker, så du hverken spænder ben for dig selv i jagten på den lange rækkevidde, men heller ikke undervurderer behovet og vælger en utilstrækkelig løsning.

I det følgende har vi opsummerende listet fire spørgsmål, du kan tage udgangspunkt i, når du skal afgøre dit behov for eller ønske til en elbils rækkevidde:

  1. Kører du primært bykørsel og distancer på under et par 100 kilometer?
  2. Skal bilen oftest køre længere motorvejsstræk?
  3. Hvad betyder ladestop for dig?
  4. Ønsker du at få installeret en privat ladestander?

Prøvekør en MG-klassiker, og oplev rendyrket elektrisk køreglæde

Hos MG er du altid velkommen til at prøvekøre elbilen, inden du tager hul på dit elektriske eventyr. Med en prøvetur kan du og familien opleve følelsen af elektrisk kørsel, og du kan blive fortrolig med teknologien. Samtidig kan du fornemme bilens reelle rummelighed og nyde dens performance i forskellige terræner og hastigheder. På den måde sikrer du, at elbilen efterlever jeres behov.

Kunne du bruge sparring og vejledning fra vores kompetente MG-salgsrådgivere? Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale om dine ønsker og muligheder.

Ups! Dit tilbehør matcher ikke

Du har tilbehør i kurven, som ikke matcher den bil, som du skal til at bygge. Vælger du Byg din bil, fjernes tilbehør i kurven, som ikke matcher din bil.